MERE ELLER MINDRE VÆSENTLIGT

MERE ELLER MINDRE VÆSENTLIG?Der var en mand, der havde en stor mark med vandmeloner, og de unge mennesker i området havde det med at snige sig ud på lune sommeraftener og hugge af melonerne for at sidde i vejkanten og spise dem. Det irriterede ham, og han tænkte længe over hvordan han kunne sætte en stopper for det. En dag fik han en ide han troede ville løse problemet: Han satte et stort skilt op med indskriften: ”en af melonerne har fået en indsprøjtning med gift”. Næste morgen var der med tuschpen tilføjet følgende: NU HAR TO AF MELONERNE SÅ FÅET EN INDSPRØJTNING MED GIFT!.


Dermed var hele marken med ét slag værdiløs for landmanden.


Denne beretning kan bruges på Bibelen: Indtager men den holdning at man selv kan vælge hvilke ord i Bibelen, der er væsentlige, eller sætter man spørgsmål ved værdien af bare én ting i Bibelen, så mister hele Bibelen sin autoritet.


 


Husk derfor Salme 119,160a:  Summen af dine ord er sandhed,


 Vi skal have det hele med for at få fat i sandheden! 


 Eftertanke:Jesus siger i Matt. 23,23: skriftkloge og farisæere, I hyklere! I giver tiende af mynte, dild og kommen, men I forsømmer det i loven, der vejer tungere, ret og barmhjertighed og troskab. Det ene skal gøres og det andet ikke forsømmes.


    Der ér altså ifølge Jesus ting i guds ord, der vejer tungere end andre, men husk: Jesus slutter med at sige "Det ene skal gøres og det andet ikke forsømmes". Så igen igen: Vi skal have  det hele med og sørge for at forkynde et afbalanceret budskab!