JUNK DNA

JUNK DNA

Da jeg gik i folkeskolen (og vist også i gymnasiet) lærte vi i biologi at blindtarmen er et af beviserne på at vi mennesker er dyr, der er evolveret fra en laverestående dyreart. Dengang (i de første årtier efter 2. verdenskrig) troede man at blindtarmen er et såkaldt rudiment, altså et organ der så at sige er blevet til overs i evolutionsprocessen.

Et organ, som ikke har en funktion i mennesket i dag, men som på tidligere udviklingstrin (i laverestående dyrearter) havde en funktion. Siden jeg gik i grundskole og gymnasium har lægevidenskaben erkendt at blindtarmen dog faktisk har en funktion. Det kan du  læse om her: blindtarmens funktion


Ateistiske forskere, som tror på evolutionstanken er senere faldet i den samme fælde, og har udnævnt dele af DNA molekylet til at være JUNK DNA (affalds DNA) fordi disse dele ikke indeholder data, som bliver brugt til at bygge proteiner, som nye celler skal opbygges af. Forskere, som er tilhængere af ID tanken (intelligent design) bliver systematisk og hadefuldt hånet af evolutionstilhængerne, som siger at de ikke bidrager til forskningen med noget brugbart, men ID tilhængerne har ud fra deres forståelse (at der står en intelligens bag livets opståen) hævdet at det såkaldte junk DNA vil vise sig at have et formål, og det har vist sig at de har ret:

Man kan se på DNA molekylet lidt som man ser på en computer, der indeholder en mængde digital information. Computerens digitale information indeholder software, som styrer computerens funktioner (styreprogrammet) og programmer, som kan forarbejde data, som er oplagret andetsteds på computeren. Evolutionstilhængere har indtil nu set på DNA molekylet, som kun data, men det viser sig at de dele af DNA molekylet, man har benævnt junk DNA faktisk har lidt samme funktion, som styreprogrammer i computere, og derfor ikke er overflødige, men har et formål. Det ser jeg, som et bevis på at videnskabsmænd, som er tilhængere af ID tanken har deres berettigelse, for hvis der står en intelligens bag livets opståen må den rette forskning bestå i at acceptere dette, for så at udforske hvordan denne intelligens har opbygget skabningen.

Stephen Meyer er en særdeles begavet videnskabsmand, som er en af frontkæmperne for ID tanken, og han har for nylig udgivet en ny bog ”Darwins doubt” (Darwins tvivl), som er så god og velbegrundet at selv modstandere af ID tanken har været nød til at anerkende bogens lødighed og høje videnskabelige niveau.

Den, der er god til engelsk, og interesserer sig for skabelse/evolutions debatten kan have glæde af at lytte til en samtale med Stephen Meyer ved at klikke her: Darwins doubt