HVORFOR LIGE BETLEHEM

HVORFOR SKULLE JESUS FØDES I BETLEHEM OG LÆGGES I EN KRYBBE?Jo, Jesus er ”livets brød” (John. 6,48) og Betlehem blev kaldt brødkurven.


Derudover er Jesus Guds slagtede lam, som alle tidligere fejlfrie påskelam var billeder på, og påsken var en af valfartsfesterne. Alle tog op til Jerusalem for at fejre påske, så derfor skulle der bruges mange fejlfrie lam i Jerusalem, og i Betlehem (15 km. Fra Jerusalem) havde man specialiseret sig i at opdrætte fejlfrie lam til det brug.


 


Korn er et billede på Guds ord, og Guds ord  skal spises (så det bliver en integreret del af os selv (vi bliver det vi spiser)):


 


1  Matt. 4,4b: "Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, der udgår af Guds mund."


 


2  Jer. 15,16: Jeg fandt dine ord og slugte dem; dine ord blev til fryd for mig og til hjertets glæde, for dit navn er nævnt over mig, Herre, Hærskarers Gud.


 


 


 


3  Ez. 3,1-3: Så sagde han til mig: "Menneske, spis det, du ser her! Spis denne rulle, og gå så hen og tal til Israels hus."  Jeg åbnede munden, og han gav mig bogrullen at spise   og sagde til mig: »Menneske, lad din mave sluge denne rulle, som jeg giver dig, og fyld din bug med den!« Derpå spiste jeg den, og den var sød som honning i min mund.

Guds ord kaldes dwar på hebræisk (det samme ord man bruger for honning).


 


Man fylder jo korn i krybben for at fodre dyrene, så selvfølgelig skulle Jesus (Guds ord) lægges i krybben. Og så blev han svøbt i et linnedklæde, som er det man brugte til at svøbe mumier i, så når Miriam svøbte sit barn i et linnedklæde, forudsagde hun egentligt (sikkert uden selv at vide det)  Hans død.