DEN LILLE BIBEL

DEN LILLE BIBEL

Joh. 3,16: For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.

Kaldes populært for DEN LILLE BIBEL.Som jeg har sagt igen og igen, så må man ikke bygge en lære på et enkelt bibelvers, for så ender man i bedste fald op med en ubalanceret forkyndelse. I værste fald ender man med decideret vranglære.


Joh. 3,16 er selvfølgelig sandhed, for Jesus har sagt det, men hvis man bygger hele sin undervisning på dette ene vers (som mange i realiteten gør), så ender man i bedste fald med en ubalanceret undervisning, for Jesus har sagt meget mere end dette.

For det meste (når Jesus kaldte folk) sagde Han ”følg mig”!


Jeg giver lige nogle eksempler:


1.Matt. 4,19-22: Han sagde til dem: »Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere.«  De lod straks garnene være og fulgte ham. Da han gik videre, så han to andre brødre, Jakob, Zebedæus' søn, og hans bror Johannes, i båden sammen med deres far Zebedæus i færd med at ordne deres garn. Han kaldte på dem, og de forlod straks båden og deres far og fulgte ham.


Luk. 18,22-24: Da Jesus hørte det, sagde han til ham: »Én ting mangler du endnu: Sælg alt, hvad du har, og del det ud til de fattige, så vil du have en skat i himlene. Og kom så og følg mig!« Da manden hørte det, blev han fortvivlet, for han var meget rig. Da Jesus så, at manden blev fortvivlet, sagde han: »Hvor er det vanskeligt for dem, der ejer meget, at komme ind i Guds rige.
Matt. 9,9: Og da Jesus gik videre derfra, så han en mand, som hed Matthæus, sidde ved toldboden, og han sagde til ham: »Følg mig!« Og han rejste sig og fulgte ham.


Luk. 9,59-62: Og Jesus sagde til en anden: »Følg mig!« Men han svarede: »Herre, giv mig lov til først at gå hen og begrave min far.«  Men Jesus sagde til ham: »Lad de døde begrave deres døde, men gå du ud og forkynd Guds rige.« Og en anden sagde: »Jeg vil følge dig, Herre, men giv mig lov til først at tage afsked med dem derhjemme.«  Jesus sagde til ham: »Ingen, der lægger sin hånd på ploven og ser sig tilbage, er egnet for Guds rige.«


Det har aldrig været Guds tanke bare at kalde mennesker til at tro med hovedet, og så leve videre, som før. Nej Gud kalder folk til at være disciple ( det vil sige folk, der følger med Jesus og lever det liv Jesus lever, altså har en tro, der fører til handling. – en livsforvandlende tro!). Derfor opfordrer Jesus os også til at tænke konsekvenserne igennem inden vi vælger at tjene Ham. Det gør Han med disse ord i Luk. 17,29-30:  Hvis en af jer vil bygge et tårn, sætter han sig så ikke først ned og beregner udgifterne for at se, om han har råd til at gøre det færdigt?   – for at man ikke skal se ham lægge en sokkel uden at kunne fuldføre det, så alle giver sig til at håne ham   og siger: Den mand begyndte at bygge, men kunne ikke fuldføre det! 

Det sidste her har jeg behandlet i en artikel, som du kan se ved at klikke her.