HERLIGHEDSTEOLOGI

HERLIGHEDSTEOLOGIDen danske betegnelse herlighedsteologi er egentlig ikke særlig dækkende, så jeg foretrækker den engelske: "word faith theology" (trosords teologi) Som er mere dækkende, for én af de grundlæggende elementer i enne teologi er en misforståelse/fordrejning af Hebr. 11,1 i King James 1611 bibeloversættelsen, hvor der står: "Now faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen." King James 1611 bibeloversættelsen bruger jo et 400 år gammelt engelsk og ordet substance betød noget andet dengang end det gør i dag, Men word faith teologer bruger ordlyden herfra til at sige at ord udtalt i tro rent faktisk indeholder stof (substans), så man kan tale ting frem, altså skabe ting ved at udtale ord i tro. Og de hævder så at grunden til at Gud kunne skabe universet var Hans store tro (hvor fordrejet kan man mon være og stadig blive anset for at være en kristen?)


 


Da Justin Peters for nogle år siden talte i Danmark havde jeg fornøjelsen at lægge bil til og transportere ham rundt, da han holdt sit foredrag ”a call for discernment” (et kald til bedømmelse). For nylig er jeg blevet opmærksom på at der på internettet ligger en opdateret version af dette foredrag. Desværre siger han noget i foredraget, som jeg har følt mig nød til at skrive til ham om: Han siger at vi kristne er Guds børn ved adaption. Det er en absolut vranglære, for var vi det ville vi stadig have synd i os og var ikke frelste. Nej vi er født af Gud (den nye fødsel) og derfor er vi syndfri (retfærdiggjorte), men ellers:

De. der forstår engelsk vil kunne lære meget (om herlighedsteologi) af at lytte til hans under-visning ved at klikke her